UPDATE: Informatie over het coronavirus

Beste ouders/verzorgers,

Hierbij een update betreffende het Corona-Virus.

Hoesten/verkoudheid OF koorts = nog niet direct thuisblijven in Zuid-Holland (wel goed communiceren met de gastouder en andersom).
 
Bovenstaande geldt voor kinderen, gastouders en hun huisgenoten. Moet een opvangkind hoesten, is het verkouden of heeft het kind koorts (boven de 38graden)? Communiceer dan goed met de gastouder, is het advies. Vertoont het beide verschijnselen, neem dan eventueel contact op met de huisarts. De opvang kan natuurlijk wel gewoon doorgaan voor kinderen zonder verschijnselen.
 
Moet een gastouder/huisgenoot hoesten, is hij/zij verkouden of is er sprake van koorts (boven de 38 graden)? Dan is het advies geen opvang verlenen, tot de verschijnselen verdwenen zijn. Neem contact op met de huisarts wanneer er een combinatie ontstaat van beide verschijnselen.
 
Wat betreft de uren kunnen de reguliere afspraken van het contract aangehouden worden. In vrijwel alle gevallen is dit dat de uren wel in rekening worden gebracht bij ziekte/thuishouden van het kind en dat de uren niet in  rekening worden gebracht als de gastouder ziek is of geen opvang kan verlenen.

  • Was uw handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Meer informatie:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-en-het-onderwijs-en-kinderopvang
 
Hopelijk hebben wij u hiermee voldoende geïnformeerd. Mochten er nog vragen zijn dan kunt u contact opnemen met GOB Zoetermeer.

Met vrolijke groet,

Vanessa Heirman
06 43167528
info@gobzoetermeer.nl

× Stel een vraag via Whatssapp