GOB Zoetermeer stelt hoge eisen aan haar gastouders.

Kinderen leuk vinden is niet voldoende om geschikt te zijn als gastouder, want kinderen zijn meer dan alleen maar leuk. Elk kind is namelijk uniek en vraagt om een eigen benadering.

Zo is er het dromerige kind dat geniet van rust en zich goed alleen vermaakt, maar ook het drukke kind dat veel aandacht vraagt en structuur nodig heeft. Een geschikte gastouder voelt en ziet de verschillen in de kinderen en weet hiermee om te gaan. Van een goede gastouder wordt verwacht dat zij met veel enthousiasme een warm, sfeervol en veilig thuis aan haar gastkinderen kan bieden.

Wij schrijven niet iedere gastouder in, ook al voldoet de gastouder wel aan de wettelijk gestelde eisen. Alleen als wij zelf onze eigen kinderen bij een gastouder durven achter te laten en de communicatie prettig vinden dan gaan we de samenwerking met een gastouder aan. Bij twijfel schrijven we de gastouder niet in. Hierbij volgen we ons onderbuikgevoel.

Wilt u meer informatie? Kies dan hieronder uit de onderwerpen die we iets verder uitlichten:


Direct inschrijven als gastouder

Voldoet u aan alle gestelde eisen of bent u al gastouder? Ga dan naar het inschrijfformulier om u direct aan te melden als gastouder bij GOB Zoetermeer.

× Stel een vraag via Whatssapp