Informatie over het coronavirus

Beste ouders/verzorgers,

Nu het coronavirus ook ons land heeft bereikt en de voorjaarsvakantie voorbij is, hebben ons enkele vragen bereikt over de maatregelen die wij bij GOB Zoetermeer nemen om verspreiding van het virus te voorkomen. GOB Zoetermeer volgt de adviezen van de GGD en het RIVM. Deze adviezen van de GGD zijn leidend voor de opvang in onze regio. We vragen onze gastouders, maar ook onze ouders, deze richtlijnen en adviezen te volgen.

Het coronavirus kan zich verspreiden via druppels. Bijvoorbeeld als iemand hoest of niest in het gezicht van een ander. De belangrijkste maatregelen zijn heel simpel en wijken niet af van de richtlijnen om verspreiding van reguliere griep- of verkoudheidsvirus te beperken:

  • Was je handen vaak en goed. Minimaal 20 seconden.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren tissues en gooi ze na gebruik direct weg.

Het RIVM geeft aan dat iedereen gewoon naar de opvang, school of werk kan. Als deze mensen niet ziek zijn, zijn zij geen risico voor u of uw omgeving.

Als mensen koorts en hoestklachten hebben én net terugkomen uit een besmet gebied, mogen zij niet naar de gastouder of het werk. Dan moeten zij telefonisch contact opnemen met de huisarts. De huisarts kijkt dan verder wat er gedaan moet worden. De huisarts heeft overleg met de GGD of er verder onderzoek nodig is en welke maatregelen genomen moeten worden.

Indien de overheid besluit dat er verdere maatregelen genomen moeten worden om de verspreiding van het virus te beperken, dan zullen die ook gelden voor GOB Zoetermeer. Wij zullen dan ook alle noodzakelijke maatregelen nemen voor de beperking van verspreiding.

Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte indien de situatie wijzigt. Wij vragen u ook uw gastouder direct te informeren indien iemand in uw directe omgeving het coronavirus heeft.

Hopelijk hebben wij u hiermee voldoende geïnformeerd. Mochten er nog vragen zijn dan kunt u contact opnemen met GOB Zoetermeer.

Met vrolijke groet,

Vanessa Heirman
06 43167528
info@gobzoetermeer.nl

× Stel een vraag via Whatssapp