Geen inschrijfkosten

GOB Zoetermeer rekent geen inschrijfgeld voor gastouders of voor vraagouders. U betaalt pas vanaf het moment dat er gastouderopvang wordt afgenomen.

Tarieven  2024 & 2023


Het 1e kind is het kind met de meeste opvanguren, het 3e kind is het kind met de minste opvanguren.

*  Dit is een adviestarief. De gastouders bepalen uiteindelijk hun eigen tarief. De uurtarieven verschillen per gastouder.

** Het maximum uurtarief vastgesteld door de overheid waarover kinderopvangtoeslag wordt berekend. Is het tarief van de gastouder samen met de bureaukosten hoger dan het maximumuurtarief? Dan krijgt u voor de kosten boven het maximum uurtarief geen kinderopvangtoeslag. Lees meer op de website van de belastingdienst.

*** Het maximum tarief voor bureaukosten geldt per overeenkomst. Iedere extra overeenkomst en/of noodopvang heeft zijn eigen maximum tarief voor bureaukosten.

Vergeleken met andere gastouderbureaus

Sommige andere gastouderbureaus in Zoetermeer en omgeving lijken goedkoper. Maar is dat wel zo?

  • Sommige gastouderbureaus hebben geen maximum aan bureaukosten. Met drie kinderen en 40 uur per week kan dat heel duur uitpakken. GOB Zoetermeer heeft een maximum van 90 euro per maand en het 3e kind is gratis.
  • Sommige gastouderbureaus hebben in hun overeenkomst staan dat als u minder dan 6 maanden kinderopvang afneemt, dat u wel 6 maanden bureaukosten moet betalen. GOB Zoetermeer heeft deze kleine lettertjes niet.
  • GOB Zoetermeer vraagt een eerlijke prijs en daar krijgt u, net als uw gastouder, veel toegevoegde waarde voor terug. GOB Zoetermeer wordt geprezen om haar duidelijke en correcte administratie, goede communicatie en organiseert veel workshops en trainingen om de kwaliteit van de gastouders hoog te houden.
    Bij veel andere gastouderbureaus wordt er niet of nauwelijks bijgeschoold.
  • GOB Zoetermeer is zeer selectief m.b.t. gastouders. Wij werken alleen met gastouders waar wij een goed gevoel bij hebben. Bij twijfel m.b.t. geschiktheid zullen wij geen overeenkomst aangaan met de gastouder. Niet alle bureaus zijn zo kieskeurig als GOB Zoetermeer.
× Stel een vraag via Whatssapp