Vakantie en kinderopvang… hoe zat dat ook al weer?

In de vakantieperiode gaat u en/of de gastouder op vakantie. Hoe zat dat ook al weer met de opvanguren en moeten we nu wel of niet doorbetalen?

U gaat op vakantie

Als u met uw kind op vakantie gaat en u voor die periode geen opvang nodig heeft, dan wordt de plek voor uw kind voor u vrijgehouden. Dat is ook de reden waarom er moet worden doorbetaald voor de in de overeenkomst afgesproken uren op het moment dat u op vakantie gaat.

De gastouder gaat op vakantie

Als de gastouder op vakantie gaat dan worden er doorgaans geen uren in rekening gebracht. Op het moment dat u gebruik maakt van noodopvang bij een andere gastouder dan worden die uren natuurlijk wel berekend. Bij bijna alle gastouders is dit van toepassing. Informeer bij uw gastouder als u het niet zeker weet.

Bureaukosten

Tijdens de vakantie worden wel de bureaukosten doorberekend aan de klanten. Ook als u die maand geen uren afneemt. U kunt de bureaukosten terugvinden op onze  tarievenpagina.

Noodopvang

Als uw gastouder ziek is of op vakantie gaat dan probeert het gastouderbureau noodopvang bij een andere gastouder te organiseren voor de opvang van uw kinderen. Meestal lukt dit wel en kunt u uw kinderen bij een andere gastouder brengen. Let er op dat u noodopvang altijd als een wijziging moet doorgeven op www.toeslagen.nl.

Feestdagen

Het verschilt per gastouder hoe er om wordt gegaan met feestdagen. De ene gastouder is ook op die dagen beschikbaar voor opvang en de andere gastouder niet. Indien de gastouder beschikbaar is kan dit betekenen dat deze dag berekend wordt, en er zijn zelfs gastouders die de feestdagen doorberekenen ook als ze zelf niet beschikbaar zijn. Kom niet voor verrassingen te staan en informeer hier naar bij uw gastouder.

 

× Stel een vraag via Whatssapp