Vakantie en kinderopvang… hoe zit dat ook alweer?

 

In de vakantieperiode gaat u of uw gastouder op vakantie. Hoe zit dat ook alweer met de opvanguren en moeten we nu wel of niet doorbetalen?

U gaat op vakantie

Als u met uw kind op vakantie gaat en u voor die periode geen opvang nodig heeft, dan wordt de plek van uw kind vrijgehouden. Daarom moet u voor de in de overeenkomst afgesproken uren doorbetalen wanneer u op vakantie gaat.

De gastouder gaat op vakantie

Wanneer de gastouder op vakantie gaat, worden doorgaans geen uren in rekening gebracht. Wanneer u gebruikmaakt van noodopvang bij een andere gastouder, worden die uren uiteraard wel in rekening gebracht. Dit geldt voor bijna alle gastouders. Informeer bij uw gastouder als u het niet zeker weet.

Bureaukosten

Tijdens de vakantie berekenen we de bureaukosten door aan de klanten, ook als u die maand geen uren afneemt. U kunt de bureaukosten terugvinden op onze tarievenpagina.

Noodopvang

Als uw gastouder ziek is of op vakantie gaat, probeert het gastouderbureau noodopvang bij een andere gastouder te organiseren voor uw kinderen. Meestal lukt dit en kunt u uw kinderen bij een andere gastouder onderbrengen. Vergeet niet noodopvang altijd als een wijziging door te geven op www.toeslagen.nl.

Feestdagen

Het verschilt per gastouder hoe er wordt omgegaan met feestdagen. Sommige gastouders zijn ook op die dagen beschikbaar voor opvang, terwijl andere gastouders niet beschikbaar zijn. Als de gastouder beschikbaar is, kan dit betekenen dat deze dag in rekening wordt gebracht. Er zijn zelfs gastouders die de feestdagen doorberekenen, ook als ze zelf niet beschikbaar zijn. Zorg dat u niet voor verrassingen komt te staan en informeer hierover bij uw gastouder.

× Stel een vraag via Whatssapp