Kinderopvang Humanitas stopt met gastouderopvang

Kinderopvang Humanitas biedt per 1 januari geen gastouderopvang meer aan. ‘Gastouderopvang is een andere tak van sport en vraagt specifieke kennis en aandacht’, licht Sacha Ausems, voorzitter van de Raad van Bestuur, toe.

De organisatie gaat zich richten op haar kernactiviteiten in kinderdagverblijven, centra voor buitenschoolse opvang en peuterspeelzalen voor kinderen van 0-12 jaar.  Tot de kerntaken van Humanitas hoort volgens Ausems: ‘kinderopvang in een kindcentrum door mensen die wij zelf hebben opgeleid .’ Hoewel ze niet houdt van het woord grip, maakt dat volgens haar wel het verschil. ‘In onze kindcentra werken we bijvoorbeeld heel bewust met laag meubilair zodat kinderen zelf van en aan tafel kunnen gaan. In de gastouderopvang is zoiets lastig in te richten.’

Zelfstandig ondernemer

Kinderopvang Humanitas heeft in totaal 373 gastouders. Zij zijn zelfstandig ondernemer, maar gastouderbureau ViaViela is de eerste partij die de gastouders een vergelijkbaar contract gaat aanbieden. ‘Met dezelfde voorwaarden als ze bij Kinderopvang Humanitas gewend waren’, vertelt Hubèr Agterberg, directeur van gastouderbureau ViaViela. Het gaat om gastouders in de regio’s Rotterdam en Gouda, Oost-Nederland en Zuid-Nederland. ViaViela verstevigt daarmee haar positie als marktleider in de gastouderopvang.

Lees het hele artikel op Kinderopvangtotaal.nl

× Stel een vraag via Whatssapp