‘Tref regeling met slachtoffers fraude kinderopvang De Parel’

De kamerfracties van CDA en SP vinden dat staatssecretaris Eric Wiebes opnieuw moet kijken naar de zaak van kinderopvang De Parel in Capelle aan de IJssel.

Aanleiding vormt het recente vonnis van de Amsterdamse rechtbank, waarin eigenaar van de kinderopvang Moustapha A. is veroordeeld wegens valsheid in geschrifte en witwassen. Maar liefst 120 ouders waren het slachtoffer van deze praktijken. De Belastingdienst blijft de ouders echter verantwoordelijk houden voor onterecht uitgekeerde toeslag.

De dienst vordert bij de gezinnen tienduizenden euro’s toeslag terug.

De kamerleden Heerma (CDA) en Siderius (SP) vinden dat de ouders in aanmerking moeten komen voor een slachtofferregeling. Dat pleidooi hebben ze gehouden in het onderzoeksprogramma Reporter Radio.

Moustapha A. bood ‘gratis’ kinderopvang aan. Volgens hem maakte het niet uit hoeveel uren de ouders afnamen. De toeslagen werden rechtstreeks naar zijn bedrijf overgemaakt. A. was de eigenaar van de inmiddels gesloten kinderopvang De Parel met vestigingen in Capelle aan den IJssel, Gouda en Zoetermeer.

Kamerlid Siderius: ,,Deze kinderopvangorganisatie heeft gewoon gefraudeerd. De Belastingdienst is daardoor opgelicht, maar ook de ouders.”

Bron:  AD

× Stel een vraag via Whatssapp