Celstraf voor frauderende eigenaar kinderopvang

De eigenaar van de omstreden kinderopvang De Parel in Capelle aan den IJssel moet anderhalf jaar de cel in. Volgens de Amsterdamse rechtbank is bewezen dat Moustapha A. vele tonnen aan kinderopvangtoeslag in eigen zak heeft gestoken. Hij werd donderdagmiddag veroordeeld tot 24 maanden celstraf, waarvan zes voorwaardelijk.

Moustapha A. was de eigenaar van de inmiddels gesloten kinderopvang De Parel met vestigingen in Capelle aan den IJssel, Gouda en Zoetermeer. Vanaf 2007 vertelde hij ouders met een laag inkomen dat zij gratis gebruik konden maken van kinderopvang. Ze vroegen namens hen kinderopvangtoeslag aan. Het geld werd gestort op de rekening van De Parel.

A. en zijn vrouw drongen bij de ouders aan het pakket met de meeste uren bij hen af te nemen. ,,Zij hoefden daar immers toch niet voor te betalen en dan zou hun kind altijd naar de opvang kunnen.”

Volgens de rechter heeft A. zich schuldig gemaakt aan witwassen en valsheid in geschrifte. Zijn vrouw en mede-vennoot Sandra H. werd gisteren vrijgesproken. Namens de gedupeerde ouders liet woordvoerder Willeke Ravenna donderdagmiddag weten blij te zijn. Het vonnis bevestigt volgens haar de onschuld van de ouders. ,,De rechter heeft bevestigd dat A. de ouders en de Belastingdienst heeft opgelicht.”

Bron:  AD

× Stel een vraag via Whatssapp