Door Natalie: “Werken bij GOB Zoetermeer”

medewerker-kinderopvang-gob-zoetermeer-natalie-metz-2Binnenkort alweer twee jaar werkzaam bij GOB Zoetermeer en wat ben ik blij dat ik de overstap heb gedaan naar deze baan.  Ik ben terecht gekomen in een warm nest waar ik me thuis voel bij Vanessa, Randal en alle gastouders waar ik bij thuis kom. De gesprekken met gastouders, vraagouders, overige werkzaamheden, de mogelijkheid om mij verder te ontwikkelen (cursussen) en de flexibiliteit (goed te combineren met mijn eigen gezin), geven mij veel voldoening en plezier.

Ook dit jaar staat weer in het teken van nieuwe uitdagingen. Zo heb ik eind vorig jaar een training gevolgd waarbij ik de gastouders kan coachen in hun interactievaardigheden met de kinderen door middel van videocoaching. De interactievaardigheden bestaan uit 6 stappen, waarvan wij de stap “praten en uitleggen” een belangrijk speerpunt vinden. De gastouders zijn natuurlijk een voorbeeld voor de kinderen. Door middel van activiteiten, knutselen, lezen, etc. kan de gastouder deze vaardigheden overbrengen.

Ik zal dit jaar bij iedere gastouder langs gaan om samen een video-opname te maken en deze meteen terug te kijken. Tijdens het terugkijken kunnen we zien wat goed gaat en wat misschien anders zou kunnen. Altijd met een positieve benadering.

Afgelopen maandag hebben we samen met de gastouders een avond gehad, waarin we de interactie vaardigheden hebben behandeld. Daarbij zijn ook de eerste gastouders uitgekozen waarbij we gaan beginnen met de videocoaching.

Dinsdag 31 maart zal het de eerste keer zijn dat we de video-coaching gaan inzetten.

Ik heb er zin in!

Natalie

× Stel een vraag via Whatssapp