Meld je aan als steunouder!

steun-ouder-humanitas-zoetermeer

“…..een plekje over in jouw gezin….? Meld je dan aan als steunouder!

Wat is steunouder?
Als steunouder ontlast je de ouder door een kind of kinderen tijdelijk één of twee dagdelen in de week op te vangen in het ritme van jouw/jullie leven. De ouder blijft daarmee de eigen regie behouden maar krijgt door de inzet van de steunouder een tijdelijk steuntje in de rug.

Waarom zou ik steunouder worden?
Er zijn gezinnen waar het door diverse omstandigheden even niet lekker loopt. Kinderen moeten zich in dergelijke situaties ook staande zien te houden. Je biedt deze kinderen een rustige omgeving waar zij even op adem kunnen komen en zichzelf kunnen zijn.
Door deze rol tijdelijk in te vullen draag je bij aan het vergroten van de draagkracht van ouders, waardoor zij weer in hun kracht kunnen komen en hiermee weer zelfredzaam worden. Het geeft voldoening om daar een bijdrage aan te leveren.

Wat vragen wij?
Gezinnen die één of twee dagdelen per week ruimte en tijd hebben om één of twee kinderen op te vangen in hun dagelijks leven. Belangrijk is dat partners (indien van toepassing) er ook achter staan.

Om zeker te weten of het bij jullie/jou past vindt er eerst een kennismakingsgesprek plaats. Op basis daarvan kan je bepalen of je mee doet aan een training van zes dagdelen. Ook daarna heb je nog de mogelijkheid om aan te geven of het voldoet aan je verwachtingen.

Wie ondersteunt de steunouder?
In Zoetermeer wordt Steunouder uitgevoerd door Humanitas. Er wordt gewerkt met betaalde coördinatoren die als aanspreekpunt dienen voor de vrijwilligers. Van onze vrijwilligers horen wij dat zij dit als een meerwaarde ervaren omdat zij altijd contact op kunnen nemen als zij met een vraag zitten.

Naast de training van zes dagdelen vinden er ook intervisiebijeenkomsten plaats waar de vrijwilligers onderling ervaringen kunnen delen. Tevens worden er elk jaar themabijeenkomsten georganiseerd voor alle vrijwilligers die te maken hebben met (opvoed)ondersteuning. Met andere woorden, je staat er niet alleen voor.

Informatie opvragen of je aanmelden als steunouder?
Naam coördinator: Inti Schutte
Telefonisch bereikbaar: 06 2025 2060
Mailadres: i.schutte@humanitas.nl
Informatie over Humanitas Zoetermeer: https://www.humanitas.nl/afdeling/zoetermeer
Informatie over Steunouder Nederland: www.steunouder.nl

× Stel een vraag via Whatssapp