Kinderopvang in Zoetermeer scoort bovengemiddeld goed

De kwaliteit van de kinderopvanglocaties in Zoetermeer stak het afgelopen jaar ruim boven het landelijk gemiddelde uit. Dat concludeert het jaarverslag met toezichtinformatie over de kinderopvang in de stad in 2017.

Het jaarverslag geeft een overzicht van de inspecties die de GGD in 2017 in opdracht van de gemeente uitvoerde. Zoetermeer scoort bovengemiddeld hoog met de kwaliteit van de kinderopvanglocaties. Tijdens inspecties in 64 Zoetermeerse kinderdagverblijven vorig jaar werd er bij 55 geen enkele tekortkoming vastgesteld. Scoort een locatie goed, dan krijgt het een groen risicoprofiel.

In Zoetermeer kreeg 80 procent van alle kinderopvanglocaties, inclusief gastouderopvang en buitenschoolse opvang, vorig jaar zo’n groen profiel. Het landelijk gemiddelde ligt op 56 procent. Volgens Angelique Marres, directeur van de kinderopvang De Drie Ballonnen, is die hoge score deels te verklaren door het soort organisaties dat Zoetermeer rijk is. Bij de GGD-controles vorig jaar werden de 22 buitenschoolse opvanglocaties en negen kinderdagverblijven van De Drie Ballonnen alle positief beoordeeld.

Foutloze inspecties

,,Er zijn commerciële organisaties die voor winst gaan. Maar je hebt ook maatschappelijk betrokken organisaties die extra investeren in medewerkers, de inrichting en het speelmateriaal voor de kinderen”, vertelt ze.

Lees het hele artikel op AD.nl

× Stel een vraag via Whatssapp