Fabrikant Stint vraagt faillissement aan

De fabrikant van de stint gaat bankroet. Het bedrijf achter de elektronische bolderkar, Stintum, vraagt vandaag noodgedwongen faillissement aan bij de rechtbank. Directeur Edwin Renzen zegt tegen RTL Nieuws: “Ik zie geen uitweg, nu de overheid niet met ons in gesprek wil over hoe we de stint weer op de weg krijgen. Het is op.”

De stint kwam in de problemen na het dramatisch ongeluk op het spoor in Oss, op 20 september, waarbij vier kinderen om het leven kwamen. Op 1 oktober besloot minister Cora van Nieuwenhuizen de stint ‘uit voorzorg’ van de weg te halen, omdat ze op basis van een verkennend onderzoek twijfels had over de veiligheid.

‘Nooit serieuze problemen’

Renzen stelt dat het onderzoek op basis waarvan de stint van de weg is gehaald niet klopt: “De stint is niet onveilig. We weten nog niet wat de oorzaak van het ongeluk in Oss is. We weten wel dat er nog nooit serieuze problemen zijn geweest.”

De ondernemer verwijt vooral de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) onwil: “Er is daar iets heel erg fout gegaan en daar zijn ze niet open over. Dat proberen ze weg te poetsen.” Het bedrijf heeft bezwaar gemaakt bij het ministerie. Of een schadeclaim volgt, is nog niet duidelijk.

Lees het hele artikel op rtlnieuws.nl

× Stel een vraag via Whatssapp