Kinderopvangcentra zoeken in allerijl oplossing voor verboden stint

Nu de stints per direct verboden zijn op de openbare weg, werden kinderen vanochtend per fiets, bakfiets, auto of te voet van de opvanglocaties naar school gebracht. Kinderopvangcentra moesten stante pede alternatief vervoer regelen.

De radertjes gingen bij de kinderopvanglocaties van SWKGroep direct draaien nadat minister Cora van Nieuwenhuizen (infrastructuur) de stint – een elektrische bolderkar – gistermiddag van de weg haalde. “We ontvingen rond vijven het nieuws waarop er bij ons meteen een mail naar alle locaties de deur uit ging met het bericht dat stints uit voorzorg niet meer gebruikt mogen worden”, zegt Henrietta Smeekes van de kinderopvanggroep.

Daarna startte de grote puzzel: met bakfietsen, auto’s en busjes werden kinderen dinsdagmorgen naar de opvanglocaties gebracht. “We hebben op basis van de route en het verkeer gekeken wat de beste optie is. Op sommige plekken konden kinderen bijvoorbeeld te voet”, zegt een balende Smeekes. “Wij vinden de stint een fantastisch voertuig en hebben er met veel plezier gebruik van gemaakt, maar uiteraard heeft veiligheid bij ons prioriteit.”

>  Lees het hele artikel op Trouw

× Stel een vraag via Whatssapp