Kinderopvang kampt met personeelstekort

Kinderdagverblijven hebben moeite genoeg pedagogisch medewerkers te vinden. Nu de economie aantrekt en ouders meer gaan werken, groeit het aantal kinderen dat naar de opvang gaat.

Groepen die eerder door een leegloop dicht moesten, gaan weer open en er worden nieuwe opvanglocaties geopend. Het aantal pedagogisch medewerkers groeit echter niet mee. Kinderdagverblijven moesten de afgelopen jaren afscheid nemen van werknemers, maar nu zijn ze weer nodig. Kinderopvang raakt steeds meer in trek, maar er komen niet voldoende groepsleiders van de opleidingen.

Kinderopvangorganisaties zien de eerste gaten ontstaan. Met name voor de buitenschoolse opvang (bso) – de uren na schooltijd – is het moeilijk om genoeg pedagogisch medewerkers te vinden. ,,Die contracten zijn kleiner, doordat ze geen hele dagen hoeven te werken”, verklaart Magda Heijtel, directeur-bestuurder van de Amsterdamse opvang Impuls, die 5 procent meer kinderen in de hele opvang ziet. ,,Het is echt passen en meten. We moeten die functies aantrekkelijker zien te maken.”

Lees het hele artikel op AD.nl

× Stel een vraag via Whatssapp