Gastouders op bezoek bij de brandweer

thema-avond-brandveiligheid-gastouders-gob-zoetermeer

ZOETERMEER – Op maandag 18 januari organiseerde GOB Zoetermeer de thema-avond brandveiligheid voor haar gastouders. De informatiebijeenkomst werd gehouden bij de brandweerkazerne in Oosterheem en was met bijna 50 deelnemers een groot succes. Ook de brandweer was verrast met de grote opkomst en moest improviseren om alle geïnteresseerden te voorzien van zitplaatsen.

Vanessa Verschelden van GOB Zoetermeer is enthousiast: ”Gastouders bieden kinderopvang aan vanuit huis. Het is belangrijk dat de gastouders, die de zorg hebben voor andermans kinderen, geregeld worden bijgeschoold om onveilige situaties te kunnen herkennen. Het doet mij erg goed dat vrijwel alle gastouders die bij ons aangesloten zijn vanavond aanwezig waren. De presentatie van de brandweer was leerzaam maar ook confronterend.”.

GOB Zoetermeer zal de komende periode de vrijblijvende huisbezoeken van de brandweer stimuleren bij haar gastouders. “Hoewel het gastouderbureau jaarlijks al een risico-inventarisatie bij de gastouders uitvoert en de GGD ook inspecteert, gaan wij de gastouders aanmoedigen om vrijwillig het huis waar de opvang plaats vindt ook door de brandweer te laten bekijken.”.

De thema-avond bij de brandweer werd overigens door de gastouders goed ontvangen. “Het meeste weet je natuurlijk wel, maar er zijn altijd wel kleine details die voor verbetering vatbaar zijn. Je staat weer op scherp.”, aldus gastouder Judith.

Bron:  Dichtbij.nl

× Stel een vraag via Whatssapp