Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Webinar 4 – Heeft een kind of ouder hulp nodig, wat dan? De weg naar vrij toegankelijke hulp

3 juni 2024. Tijd: 19:30 - 20:30

Gratis

Weet jij wat je ouders kan adviseren of waar je ze (laagdrempelig) naartoe kan verwijzen als ze vragen hebben over bijvoorbeeld de ontwikkeling of het gedrag van hun kind? Deze workshop/ webinar gaat over het aanbod voor preventieve, vrij toegankelijke (opvoed)ondersteuning en de toegang tot specialistische jeugdhulp voor gezinnen in Zoetermeer.

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de mogelijkheden voor hulp en ondersteuning. Als PM’er en gastouder heb je een belangrijke signaleringsfunctie. Dit betekent niet dat je een vraag of probleem van ouders zelf moet oplossen. Je ervaart misschien ook een drempel in het bespreekbaar maken hiervan, vanuit de angst voor verstoring van de pedagogische relatie met ouders of vanuit handelingsverlegenheid. Dat is begrijpelijk. Daarom wordt verteld wat het Meerpunt (CJG Zoetermeer) voor jou als professional en voor ouders kan betekenen.

 Waar en wanneer
De webinar is op:

  • Maandag 3 juni / 19.30 – 20.30 uur (bij vragen, uitloop naar 21.00 uur)

 Deze webinar wordt gegeven door: medewerkers van het Meerpunt Inlooppunt (het Zoetermeerse CJG)

Zij zijn goed op de hoogte van de sociale kaart en hebben een belangrijke rol in de samenwerking met en/of tussen de preventieve (jeugd- en gezins)hulpaanbieders in Zoetermeer.

Gegevens

Datum:
3 juni 2024
Tijd:
19:30 - 20:30
Kosten:
Gratis
× Stel een vraag via Whatssapp