Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Baby-Peuter-Kleutermarkt

3 februari 2019. Tijd: 09:30 - 12:30

Gratis

Als slot van de Nationale Voorleesdagen organiseert de Bibliotheek ook dit jaar weer een Baby-, Peuter- en Kleutermarkt. Op zondagochtend 3 februari van 9.30 tot 12.30 uur zijn ouders en grootouders met kinderen tot 6 jaar welkom in het Forum (Stadhuisplein 1).

Bezoek de inspirerende markt met workshops, informatiekramen en een theatervoorstelling voor de kinderen. De toegang is gratis.

Theatervoorstelling ‘Loet en Harry zijn verdwaald’
Kom naar de theatervoorstelling Loet en Harry zijn verdwaald van Ruth Bakker. De voorstelling speelt die ochtend om 10.00 uur en om 11.00 uur. Ruth Bakker speelt het nieuwsgierige meisje Loet, op haar eigen(wijze) en interactieve manier! Ben jij weleens verdwaald? Samen met alle kinderen gaan ze op een grappige en muzikale zoektocht. Zullen Loet en Harry hun huis terugvinden? De voorstelling duurt 40 minuten.

Workshops
Tijdens de markt zijn er inspirerende muzikale workshops, zoals ‘Klap eens in je handjes’, ‘Peuterdans ’ en muzieklessen voor peuters. Ook is er een interactieve workshop over hoe je aan kunt sluiten bij de motorische ontwikkeling van een baby met spel en beweging en kun je een lesje volgen in het knopen van een draagdoek. Of kom je liever een tentje bouwen in de ‘Hottentottententententoonstelling’? In deze workshop van autonoom kunstenaar Rachel de Boer kun je samen met je kind creatief bezig zijn en er dan heerlijk in spelen

Doorlopende activiteiten
Gedurende de ochtend vinden doorlopende activiteiten plaats: Voorlezen door medewerkers van de Bibliotheek, het E-lab is open met leuke activiteiten en informatie over mediaopvoeding. Kinderen kunnen zich laten schminken, een tandenpoets-les nemen of een beweegparcours afleggen. Ook voor advies over zwangerschap, baby’s of over borstvoeding ben je hier op het juiste adres.

Informatiekramen en samenwerkingspartners
In het Forum zijn informatiekramen te vinden van de volgende samenwerkingspartners: CKC & Partners, GOB Zoetermeer, Meerpunt inlooppunt, Parentus, Leef je Leven, Cgv/Pro Patria, MusicSoulHouse, Carry Around, Advies bij borstvoeding, De Drie Ballonnen Kinderopvang, Het Zweminstituut, Kinderfysiotherapie Groei, EHBO-vereniging Zoetermeer, Silvester Boek en Spel, Jeugdtandverzorging Zoetermeer, Koningskind Kinderopvang Zoetermeer, Kern kinderopvang en Floating Kids.

Vanwege de verwachte drukte zijn kinderwagens deze ochtend niet toegestaan in het Forum. Tip: loop even langs bij de informatiekraam van MamaCafé Zoetermeer om een draagzak te lenen tegen een kleine bijdrage of neem je eigen draagzak mee.

GOB Zoetermeer zal ook aanwezig zijn met een kraampje.

Gegevens

Datum:
3 februari 2019
Tijd:
09:30 - 12:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
https://www.bibliotheek-zoetermeer.nl/actueel/agenda/BPKmarkt2019.html

Organisator

Bibliotheek Zoetermeer

Locatie

Bibliotheek Zoetermeer
Stadhuisplein 1
Zoetermeer, 2711EC
+ Google Maps
× Stel een vraag via Whatssapp