Gastouder Monique

Straat: Spectrumsingel
Wijk:    Rokkeveen
Plaats:  Zoetermeer

gastouder-monique-kinderopvang-zoetermeer-rokkeveen-speel-mo-theek

Beste ouder, ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Monique en ik ben getrouwd met Rory. Wij zijn de trotse ouders van Tommy, Ilse en Amy-Lynn. Vanaf mijn 19e (met mijn diploma Leidster Kindercentra op zak) heb ik op verschillende kinderdagverblijven gewerkt. Sinds de komst van Tommy ben ik gastouder geworden en ook dit doe ik nog steeds elke dag met heel veel liefde en plezier. Geweldig al die hummeltjes, ze zijn allemaal even lief en even ondeugend. Ik ben aangesloten bij gastouderbureau Zoetermeer en ingeschreven in het landelijk register voor gastouders, zodat u recht heeft op de tegemoetkoming van de belastingdienst.

Locatie
Ons huis staat in de rustige wijk Rokkeveen te Zoetermeer. Naast het huis ligt een groot speelveld met speeltuintje. Ons huis heeft een tuin met genoeg buitenspeelgoed, voor ieder wat wils.

Activiteiten
Regelmatig ga ik met de kinderen naar o.a. de kinderboerderij, het hertenkamp, de ballenbak of ik wandel naar de Dorpstraat of het Stadshart en daar drinken we dan gezellig even iets. Bijna elke dag gaan we naar de Jumbo en dat is een groot succes bij de peuters. Zij mogen mij helpen met ieder een eigen ieniemienie winkelwagentje en wat kan ik dan genieten van hun enthousiaste gezichtjes en al helemaal als ik hun op hun teentjes de boodschappen op de band zie leggen.

Binnen is er ook genoeg te doen. Sinds 2015 heb ik mijn certificaat Vroegtijdige Voorschoolse Educatie (VVE) behaald. Elke dag ben ik hier actief mee bezig met de kinderen. Zo werk ik bijna elke maand met een nieuw thema. Maar ook mijn zelfbedachte thema’s komen aan bod. Ik knutsel heel veel met de kinderen en zelfs de baby's krijgen regelmatig hun 'Herman Brood' mee naar huis. Voor een jarige mama of papa is er altijd wel tijd om iets moois te maken. Ik bied de kinderen activiteiten aan zoals; kleien, puzzelen, boekjes lezen of een spelletje doen, maar als er een kindje helemaal niets wil doen en gewoon op de bank wil "relaxen", dan mag en kan dat ook. Regelmatig spreek ik met collega’s af om samen met onze kindjes iets leuks te ondernemen, of gewoon gezellig iets te drinken bij elkaar. Zo ontmoeten de kinderen weer andere kinderen en leren ze ook een paar andere gastouders kennen, wat erg fijn is voor eventuele noodopvang bij ziekte of afwezigheid van mij.

Dagritme
Wat ik erg belangrijk vind in de opvoeding is Rust, Regelmaat en Reinheid en dat elk kind zich kan/mag uiten op zijn/haar eigen manier. Een kind moet zich bij mij veilig en vertrouwd voelen. Gewoon zich "thuis" voelen dus.

Rust: Ik vind rust voor de kinderen erg belangrijk en kijk dan ook naar elk kind apart welke rust hij/zij die dag nodig heeft.
Omdat ik veel waarde hecht aan een ongestoord slaapje van een kind, leg ik de kindjes niet samen op 1 kamer. Ik zorg er ook voor dat elk kind steeds in hetzelfde bedje ligt.
Voor de peutertjes die niet meer slapen, las ik ook een rustmoment in. Ze mogen na het middageten even languit op de bank een filmpje kijken. In de winter worden ze lekker ingestopt met ieder een zelf uitgekozen fleece dekentje. Ik merk dat dit “rust” ritme voor elk kind erg fijn is. De kindjes blijven op deze manier erg vrolijk.

Regelmaat: Door mijn lange ervaring in de kinderopvang en doordat ik zelf al heel wat jaren moeder ben, weet ik hoe belangrijk regelmaat is. Wanneer de regelmaat ver te zoeken is, dan raken bijna alle kinderen van slag. Ik probeer de meeste activiteiten zoals eten/drinken, uitjes en knutselactiviteiten elke dag rond dezelfde tijd te plannen, zodat het een duidelijk dagritme voor de kinderen is.

Reinheid: Overal door de hele woonkamer een PLAK spoor! Ik houd hier echt niet van. Tijdens de eet/drink momenten gaan we altijd gezellig aan de grote tafel zitten. Ik vind het belangrijk dat de kinderen dit op een rustige en ongehaaste manier ervaren. En meteen maak ik dan van de gelegenheid gebruik om een boekje voor te lezen dat bij het thema hoort en als iedereen klaar is, dan zingen we er nog een paar liedjes bij.

Contact met de ouders
Voor elk kind is er een heen en weer schriftje en overdag houd ik de ouders regelmatig op de hoogte met een leuke foto via de app. Voor belangrijke vragen of informatie over de kindjes ben ik 7 dagen in de week telefonisch bereikbaar tot 22:00 uur.

Spreekt mijn manier van opvang u aan of heeft u nog vragen, bel gerust op. U kunt ook altijd een “vrijblijvende” afspraak maken om langs te komen, om te kijken wie ik ben en hoe ik woon.

Naar referenties mag u altijd vragen.
Een vrolijke groet,

Monique de Haan

 

kinderopvang-gastouder-monique-rokkeveen-zoetermeer kinderopvang-gastouder-monique-rokkeveen-zoetermeer

Wilt u meer informatie?

Wilt u weten of deze gastouder nog plaats heeft? Of heeft u een andere vraag of opmerkingen? Neem contact met ons op!

Email:   info@gobzoetermeer.nl
Telefoon/whatsapp:  06-431 675 28.

Beoordeling van ouders

Minimaal 3 ouders hebben deze gastouder beoordeeld. Het gemiddelde cijfer voor deze gastouder is:

9.3  /wp-content/uploads/2015/10/verbetermeter-gastouders.png

Beschikbaarheid van de gastouder

/wp-content/uploads/2015/10/checked.png   0 tot 1 jaar
/wp-content/uploads/2015/10/checked.png   1 tot 4 jaar
   4 tot 12 jaar

/wp-content/uploads/2015/10/checked.png   maandag
/wp-content/uploads/2015/10/checked.png   dinsdag
   woensdag
/wp-content/uploads/2015/10/checked.png   donderdag
/wp-content/uploads/2015/10/checked.png   vrijdag
  zaterdag
   zondag

Tarief van de gastouder

Het tarief is:
inclusief:  eten en drinken
exclusief:  flesvoeding en luiers

€ 6,85 uurtarief
€ 1,00 bureaukosten per uur
_______+
€ 7,85  opvangkosten per uur per kind
(boven maximum uurtarief*)

* Het maximum uurtarief vastgesteld door de overheid waarover kinderopvangtoeslag wordt berekend ligt op € 7,53 (in 2024).
Zie de website van de belastingdienst.

Inschrijving LRKP & GGD inspectie

Deze gastouder is ingeschreven in het LRKP. De GGD inspectierapporten van deze gastouder zijn terug te vinden in het LRKP.

Bekijk LRKP inschrijving en de GGD inspectie rapporten

Certificeringen van deze gastouder

gasouder kinderopvang ehbo certificaat

EHBO certificaat

Verklaring goed gedrag (VOG)

In bezit van VOG

gastouder kinderopvang lrkp

Ingeschreven in LRKP

gastouder kinderopvang cito vve piramide

Cito Piramide certificaat

Erkend stage leerbedrijf

Erkend stage leerbedrijf

× Stel een vraag via Whatssapp