Gastouder Ingrid

Straat: Zegwaartseweg
Wijk:    Dorp
Plaats:  Zoetermeer

Even voorstellen!

ingrid-gastouder-kinderopvang-dorp-zoetermeerMijn naam is Ingrid. Ik ben getrouwd en samen zijn wij de gelukkige ouders van 7 kinderen. Daarvan wonen er nu nog 5 thuis. Inmiddels zijn wij alweer bijna 3 jaar de trotse op en oma van een prachtige kleinzoon.

Mijn visie op het leven is gebaseerd op mijn geloofsovertuiging. Ik ben namelijk Christelijk, kerkelijk aangesloten bij de Hervormde Morgenstergemeente in Zoetermeer. Dat betekent dat ik mijn normen en waarden in de Bijbel vindt, dat mag u merken in mijn houding ten opzichte van u en uw kind. In werksfeer betekent dit dat ik de Christelijk feestdagen belangrijk vindt en daar ook aandacht aan zal besteden in de opvang. Met de maaltijd beginnen we met een kindergebedje.

Sinds de geboorte van onze oudste dochter ben ik gestopt met werken. Toen onze jongste dochter 7 jaar werd, werd het tijd om weer eens wat voor mezelf te gaan bedenken qua werken. Wat geresulteerd heeft in het volgen van de opleiding gastouder om van mijn hobby mijn werk te gaan maken.

Qua ervaring mag ik van vele jaren spreken, ik was altijd al als oppas beschikbaar en heb dat al ruim 30 jaar gedaan. Toen ik de laatste jaren steeds meer oppaskinderen kreeg en ook vso en bso aanvragen kreeg, kwam het plannetje op om de opleiding voor gastouder te gaan volgen.

Zo gezegd, zo gedaan,  gastouderopleiding gevolgd, ook mijn diploma ehbo en de extra applicatie pedagogische component daar nog extra aan toegevoegd.  Inmiddels werk ik alweer 3 jaar als volledig gediplomeerd gastouder. Agelopen jaar heb ik de opleiding Babywijz met goed gevolg afgerond, dus ik ben ook op het gebied van babykennis helemaal op de hoogte. Ook heb ik de cursus piramide gevolgd, wat betekent dat ik kennis en vaardigheden heb opgedaan om uw kind te begeleiden in het ontwikkelen van kennis en vaardigheden die hij/zij straks nodig gaat hebben als de basisschool in beeld komt. Het werken met thema’s helpt erbij om kennis te verbreden en te verdiepen, allerlei spelmaterialen, boekjes en ook uitstapjes behoren hierbij.

Via het GOB mag ik elk jaar een aantal cursussen volgen, erg fijn en interessant!

Zo was het dit jaar weer erg belangrijk om de meldcode kindermishandeling, die per 2019 aanpassingen heeft gekregen, te mogen volgen. GOB is er altijd als eerste bij om ons als gastouders op de hoogte te brengen van nieuwe wetten en eisen vanuit de overheid. Dat houd ons up-to-date!

Ons huis is zeer ruim en beschikt over een heerlijke tuin. De kinderen hebben hier allerlei speelgoed wat voor verschillende leeftijden geschikt is tot hun beschikking.

Wat structuur betreft houd ik van vaste regels. Rust reinheid en regelmaat zijn de drie gulden regels waarbij de meeste kinderen zich wel bij bevinden.

Eten en drinken doen we hier altijd aan tafel. We houden rekening met elkaar en kwetsen elkaar niet. Mocht het toch niet goed gaan dan praten we met elkaar en zoeken samen naar een passende oplossing.

Verder ben ik een buitenmens, we zijn daarom vaak buiten in de tuin te vinden, waar genoeg te beleven en te spelen is! We hebben een zandbak, twee schommels, een rekstok en een grote trampoline met vangnet.

Als het mooi weer is staat er een groot zwembad, daarvoor vraag ik de ouders schriftelijk toestemming en zwemmen kinderen zonder diploma altijd met bandjes om de armen! Er is een afgesloten gedeelte van de tuin waar het zwembad staat en als we zwemmen is er altijd toezicht .

Verder heb ik een abonnement op speeltuin de Kievit in Berkel en Rodenrijs. Daar kunnen de kinderen heerlijk ravotten en er is een kleine kinderboerderij en een waterspeeltuin met klein zwembad bij.

In mijn leven zijn kinderen niet weg te denken en ben ik altijd graag met hen in de weer. Voorlezen is belangrijk en gebeurt hier elke dag! Ook knutselen we veel en is er ontwikkelingsmateriaal voor alle leeftijden.

Kortom, een drukke,  maar gezellige boel hier waar u welkom bent eens een kijkje te komen nemen!

Groetjes van Ingrid

 

ingrid-gastouder-kinderopvang-dorp-zoetermeer-1 ingrid-gastouder-kinderopvang-dorp-zoetermeer-4
ingrid-gastouder-kinderopvang-dorp-zoetermeer-3ingrid-gastouder-kinderopvang-dorp-zoetermeeringrid-gastouder-kinderopvang-dorp-zoetermeer

Wilt u meer informatie?

Wilt u weten of deze gastouder nog plaats heeft? Of heeft u een andere vraag of opmerkingen? Neem contact met ons op!

Email:   info@gobzoetermeer.nl
Telefoon/whatsapp:  06-431 675 28.

Beschikbaarheid van de gastouder

/wp-content/uploads/2015/10/checked.png   0 tot 1 jaar
/wp-content/uploads/2015/10/checked.png   1 tot 4 jaar
4 tot 12 jaar

/wp-content/uploads/2015/10/checked.png   maandag
/wp-content/uploads/2015/10/checked.png   dinsdag
/wp-content/uploads/2015/10/checked.png   woensdag
/wp-content/uploads/2015/10/checked.png   donderdag
/wp-content/uploads/2015/10/checked.png   vrijdag
  zaterdag
  zondag

Tarief van de gastouder

Het tarief is:
inclusief: eten en drinken
exclusief: luiers en flesvoeding

€ 7,00 uurtarief
€ 1,00 bureaukosten per uur
_______+
€ 8,00  opvangkosten per uur per kind

* Het maximum uurtarief vastgesteld door de overheid waarover kinderopvangtoeslag wordt berekend ligt op € 7,53 (in 2024).
Zie de website van de belastingdienst.

Inschrijving LRKP & GGD inspectie

Deze gastouder is ingeschreven in het LRKP. De GGD inspectierapporten van deze gastouders zijn terug te vinden in het LRKP.

Bekijk LRKP inschrijving en de GGD inspectie rapporten

Certificeringen van deze gastouder

gasouder kinderopvang ehbo certificaat

EHBO certificaat

Verklaring goed gedrag (VOG)

In bezit van VOG

gastouder kinderopvang lrkp

Ingeschreven in LRKP

 

× Stel een vraag via Whatssapp