Voorschoolse educatie: Cito Piramide voor gastouders

Cito introduceert Piramide voor gastouders

Piramide wordt al jaren met plezier gebruikt in kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen en behoort tot de erkende VVE programma’s.

vve-slinger

VVE is Voorschoolse educatie

Op verzoek van gastouders heeft Cito nu ook Piramide voor gastouders ontwikkeld. Het pakket sluit aan op het pedagogisch kader gastouderopvang. Piramide staat boordevol activiteiten op alle ontwikkelingsgebieden, ideeën, spelletjes, liedjes en suggesties voor de inrichting van speelruimtes. Veel inspiratie om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren! De activiteiten zijn makkelijk bij gastouders of bij de vraagouders thuis uit te voeren. Er zijn twaalf aansprekende themakaternen zoals ‘Lente’, ‘Mensen’, ‘Kleding’, ‘Feest’ en ‘Kunst’. Hiermee bieden gastouders nu ook opvangkinderen een fijne, uitdagende omgeving, waarbij spelen, ontdekken, ontwikkelen en groeien centraal staan.

Piramide bij GOB Zoetermeer

Bijna alle gastouders van GOB Zoetermeer zijn Cito Piramide gecertificeerd. Deze gastouders hebben het ‘Piramide logo’ op hun profielpagina staan.

Het pakket

Het pakket Piramide voor gastouders bestaat uit drie onderdelen:

  1. Een map met een handleiding en twaalf katernen; met elk een eigen thema. In de map staan leuke activiteiten die passen bij de opvang bij de gastouder thuis. Deze gastouders hebben praktische voorbeelden en tips gekregen. Bijvoorbeeld hoe men de woonkamer inricht als ze thuis kinderen opvangen of een overzicht van speelgoed passend bij de leeftijd of ontwikkelingsfase van een kind, zodat zij hen optimaal kunt stimuleren.
  2. Een dubbel-cd met liedjes voor baby’s, dreumesen en peuters; op de cd’s horen de kinderen liedjes die passen bij de activiteiten. Jonge kinderen vinden het vaak heerlijk om te zingen als ze bezig zijn. De liedjes op de cd’s sluiten aan bij jonge kinderen door de aansprekende taal en activeren de taalontwikkeling.
  3. Een boek vol praatplaten; de platen zijn sfeervol, sprekend en herkenbaar. Ze zijn vaak ook aanleiding om te zingen, dansen, spelen en na te doen. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden met deze uitdagende praatplaten.

Wilt u meer weten over Piramide voor Gastouders? Ga naar de website van Cito!

 

× Stel een vraag via Whatssapp