Gastouder Marije

Straat:  Amaril
Wijk:    Rokkeveen
Plaats:  Zoetermeer

gastouder-marije-kinderopvang-rokkeveen-zoetermeer

Beste ouders,
Mijn naam is Marije en ik woon samen met mijn vriend met veel plezier in de rustige en kindvriendelijke wijk Rokkeveen (Zoetermeer).

Opleiding en werkervaring
Ik ben in het bezit van een HBO diploma opleiding Maatschappelijk werk en Dienstverlening. In mijn afstudeerperiode heb ik mij specifiek gericht op de ontwikkeling en opvoeding van kinderen. Na mijn afstuderen wilde ik meer praktijkervaring op doen, zodoende ben ik gaan werken als nanny aan huis. Dit werk vond ik eigenlijk zo ontzettend leuk dat ik dit ben blijven doen.

Ik ben inmiddels twee jaar werkzaam geweest als nanny in een gezin van vier super leuke kids. Ik heb dit werk dan ook met veel plezier gedaan. Toch heb ik besloten om na mijn zwangerschap, vanaf januari, te starten als gastouder aan huis omdat het mij geweldig lijkt om mijn eigen opvangplek te hebben.

De locatie
Mijn opvanglocatie beschikt over een ruime lichte woonkamer met een redelijk grote achtertuin waar de kinderen lekker kunnen spelen. Achterin de tuin heb ik een hok met twee super lieve konijnen staan die graag een worteltje gevoerd krijgen.

Boven is een slaapruimte aanwezig waar ik twee ledikantjes heb staan voor dutjes en een commode om te verschonen. Verder staat er beneden een box in de woonkamer waar de allerkleinsten in kunnen liggen om te slapen en te spelen. In de nabije omgeving van mijn huis zijn allemaal leuke speeltuinen en een park met grasveldjes. Iets verderop is ook een leuke kinderboerderij waar we met mooi weer naar toe kunnen gaan.

Wat ik belangrijk vind binnen mijn opvang
Ik vind het ontzettend belangrijk dat een kind zich bij mij thuis op zijn gemak voelt. Ik hanteer dan ook een positieve manier van opvoeden door het geven van complimentjes en ondersteuning maar ook door het kind ruimte te geven om iets zelf op te lossen. Ieder kind volgt daar in zijn eigen tempo en ik vind het van groot belang om daar bij stil te staan. Omdat ik als gastouder niet te veel kinderen tegelijk opvang, is het voor mij overzichtelijk wat ieder kind nodig heeft en kan ik op deze manier voldoende individuele aandacht bieden.

Verder hanteer ik binnen mijn opvang structuur en regelmaat. Ik werk zoveel mogelijk met een vast dagritme. Door de voorspelbaarheid weten de kinderen waar ze aan toe zijn. Tussen het spelen door probeer ik de kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met allerlei verschillende sociale vaardigheden als samenspelen en delen. Tot slot zijn veel liefde en aandacht geven aan ieder kindje voor mij essentieel voor het opbouw en van een goede band met mijn opvangkinderen.

Communicatie met de ouders
Ik begrijp dat het voor ouders belangrijk is dat zij hun kind met een gerust hart bij mij achter laten. Tijdens de kennismaking besteed ik dan ook aandacht aan eventuele wensen en behoeften van u als ouders. Samen kijken we dan hoe ik daar tijdens de opvang zoveel mogelijk rekening mee kan houden. Maar ook tussendoor is er ruimte om te bespreken hoe ik het kindje verder kan ondersteunen in de groei van zijn ontwikkeling. Bij het brengen en ophalen wordt kort besproken of er bijzonderheden zijn waar ik, of de ouders rekening mee moeten houden en zal ik altijd vertellen hoe de opvangdag verlopen is. Bij ongerustheid mag u mij altijd bellen!

Activiteiten
Tijdens de opvang zullen de kindjes zich niet vervelen. In de woonkamer staat namelijk speelgoed gericht op de verschillende leeftijden en ontwikkelingsfasen van de kinderen. Het speelgoed wordt regelmatig vervangen door iets nieuws om het spelen zo uitdagend mogelijk te houden. Ook kunnen kindjes samenspelen of apart, net waar ze op dat moment behoefte aan hebben. Natuurlijk onderneem ik ook activiteiten waar alle kinderen bij betrokken worden.

De kinderen kunnen aan de slag met knutselspullen, klei of een leuke puzzel. Ik probeer dit zoveel mogelijk samen met de kinderen te doen. In bepaalde periodes vind ik het leuk en belangrijk om de activiteiten af te stemmen op verschillende thema's zoals de seizoenen, eten en drinken en feestdagen als kerst en pasen. Zelf ga ik graag naar buiten en vind ik het leuk om met de kids de omgeving te ontdekken. Dit probeer ik dan ook elke dag, afhankelijk van het weer, even te doen. Ook vind ik het gezellig om samen met de kinderen liedjes te zingen, boekjes te lezen of koekjes te bakken.

Ik hoop dat ik u op deze manier een goed beeld heb kunnen geven van mijzelf en mijn opvang. Tijdens de kennismaking kan het een en ander uiteraard toegelicht worden. Ook krijgen u en uw kind de mogelijkheid om twee keer twee uurtjes te wennen. Ik hoop u en uw kindje spoedig te mogen ontvangen in mijn opvang!
Groetjes Marije

Wilt u meer informatie?

Wilt u weten of deze gastouder nog plaats heeft? Of heeft u een andere vraag of opmerkingen? Neem contact met ons op!

Email:   info@gobzoetermeer.nl
Telefoon/whatsapp:  06-431 675 28.

 

Beschikbaarheid van de gastouder

0 tot 1 jaar
/wp-content/uploads/2015/10/checked.png   1 tot 4 jaar
   4 tot 12 jaar

   maandag
/wp-content/uploads/2015/10/checked.png   dinsdag
woensdag
donderdag
/wp-content/uploads/2015/10/checked.png   vrijdag
   zaterdag
  zondag

Tarief van de gastouder

Het tarief is:
inclusief:   eten, drinken en billendoekjes
exclusief:  luiers en flesvoeding

€ 5,80 uurtarief
€ 1,00 bureaukosten per uur
_______+
€ 6,80  opvangkosten per uur per kind

* Het maximum uurtarief vastgesteld door de overheid waarover kinderopvangtoeslag wordt berekend ligt op € 6,52 (in 2022).
Zie de website van de belastingdienst.

Inschrijving LRKP & GGD inspectie

Deze gastouder is ingeschreven in het LRKP. De GGD inspectierapporten van deze gastouder zijn terug te vinden in het LRKP.

Bekijk LRKP inschrijving en de GGD inspectie rapporten 

Certificeringen van deze gastouder

gasouder kinderopvang ehbo certificaat

EHBO certificaat

Verklaring goed gedrag (VOG)

In bezit van VOG

gastouder kinderopvang lrkp

Ingeschreven in LRKP

× Stel een vraag via Whatssapp